Gott nytt år, vänskolan i Indien

Skärmavbild 2015-01-19 kl. 09.59.56För tredje året i rad har vi samlat in till en julklapp till vår vänskola i Indien – och för andra året i rad har vi valt att finansiera skolans behov av livsnödvändigt, rent vatten.
Village Hope Mission School ligger strax utanför Chennai i sydöstra Indien, i en liten by för kastlösa, där levnadsstandarden är mycket låg. Tbc är vanligt och många barn har bara en förälder – och/eller en förälder med svåra alkoholproblem. Orent vatten är en viktig anledning till att livshotande sjukdomar sprids och barn är särskild drabbade.
Sedan sommaren 2012 har vi ett fint och kärt samarbete med den engelskspråkiga skolan, bland annat genom brevväxling mellan barnen. Årets julklappsinsamling gjordes av vår föräldraförening Albatross Vänner med hjälp av fyror (som gjorde en utställning om vänskolan) och femmor (som på eget initiativ tillverkade och sålde vackra kort och ”röda band” – och lät hela köpesumman gå till insamlingen).
Både föräldrar och barn har skänkt till årets julklapp, men den ojämförligt största gåvan kom från Albatross personal, som generöst nog beslutade att avstå från sin traditionella julklapp till förmån för insamlingen. Därmed är vattenförsörjningen på vår vänskola säkrad i nästan två år framöver! Hurra för vår storsinta personal, för alla som bidragit och inte minst för våra vänner i Indien!

killaribyn

Bilden är fotograferad av en förälder på Albatross Montessoriskola som besökt Village Hope Mission School och byn utanför Chennai.