Författarbesök Emi Gunér

EmiSedan många år tillbaka har vi som tradition att fira Bokens dag när alla andra firar Alla hjärtans dag. Och det gör vi både med att hjärta böcker och att bjuda in författare som vi är nyfikna på och tycker om att läsa.
Förskoleklassen och årskurserna 1 och 2 fick i år besök av barnboksförfattaren Emi Gunér, som skriver roligt, klurigt och gärna om djur.

ett-valdigt-bra-litet-djurEttorna och tvåorna hade förberett sig med att läsa Ett väldigt bra litet djur, som handlar om Simon som är 8 år och väldigt gärna vill ha ett eget husdjur, helst en hund, men andra djur går också bra. Tyvärr råkar Simon ha föräldrar som INTE ALLS vill ha ett husdjur, särskilt inte någon hund. Till slut inser Simon att han inte kan gå och vänta längre, utan måste ta saken i egna händer.
Emi berättade om hur boken kom till, bland annat att det är helt sant att pojkens mamma har brottats med en elefant om en cykel och om möjligt ännu märkligare, att den pojke som Simon föreställer faktiskt har gått på just vår skola!

NinaSnöleopard

Förskoleklassen hade i stället läst Emis andra bok Nina och snöleoparden, om Nina som är fem och ett halvt, längtar efter sin födelsedag, som är trött om morgnarna, som älskar lasagne och helst skulle vilja vara en snöleopard.
Boken ska snart ska få en fortsättning: Nina börjar skolan (om ett år i förskoleklassen – så passande!).
Vi råkar också veta att Emi även arbetat som copy writer, översättare och journalist och att hon är författaren bakom den legendariska, världsberömda bloggen Letters To Marc JacobsVi tackar Emi Gunér för att hon kom till oss och vänföreningen Albatross Vänner, som arrangerade och finansierade besöket!