Författarbesök Johan Unenge

johan-unenge-01422En författare som vi har verkligt många böcker av i vårt skolbibliotek är Johan Unenge.
Därför var det extra roligt att få besök av honom när vi firade vår traditionsenliga Bokens dag (även kallad Alla hjärtans dag). Johan Unenge är författare, illustratör, läsambassadör och medlem av Svenska Barnboksakademin med stol nummer 9. De flesta av hans böcker har han skrivit i samarbete med Måns Gahrton, t ex böckerna i deckarserien Hotell Gyllene Knorren, i kärleksserien Livet enligt Rosa och böckerna om Eva & Adam. Tillsammans har de också skrivit två teveserier, tre långfilmer och tre julkalendrar.

Unknown-1Johan träffade årskurserna 3, 4, 5 och 6 var för sig. Han både berättade och ritade om hur han träffade Måns, hur de kommer på idéer och hur de samarbetar. Eleverna fick skratta mycket och också tips om hur man gör när man hittar på historier och personer. Dessutom fick vi en jättefin och jättekul illustration av Johan (nu inramad och uppsatt i skolbiblioteket)!
Som en av våra treor sa till Johan: ”Jag tycker att du är väldigt cool för att vara 52.”
Eller, när vi tänker efter, väldigt cool överhuvudtaget! Tack för att du kom, tack för den fina teckningen och tack till Albatross Vänner, som arrangerade och finansierade besöket!

UnengeIll)