Grönare – Roligare – Mer Montessori

När vår skola flyttade till Larsberg sommaren 2014 prioriterade vi att inreda och anpassa klassrummen för vår Montessori-verksamhet – och att ha en egen konstgräsplan! Sedan byggde vi en musiksal, gjorde fler klassrum för vårt växande mellanstadium, uppdaterade vår datapark, gav skolbiblioteket en bättre plats och många fler böcker (också på engelska!) och under senaste sport-, påsk- och sommarloven 2017 har vi fixat och byggt om för att få det bättre och mysigare på våra Fritids.
Tre år har gått och vi har fått rätt mycket gjort, tycker vi, men hela tiden har vi tänkt vi också skulle vilja göra mer för skolgården. Därför har personal på skolan och föräldrar i styrelsen under en längre tid arbetat med en vision för skolgården. Vi kallar den GRÖNARE ROLIGARE MER MONTESSORI för det är precis så vi vill ha det!

GRÖNARE kommer skolgården definitivt att bli när tolv nya träd planteras senare i höst eller framåt våren (tack för hjälpen Lidingö stad!). Träd är ju enastående fantastiska uppfinningar: förutom att de ger bättre luft fungerar de som finfina solskydd under sommarhalvåret, men släpper fram allt solljus som behövs just de månader som vi på våra breddgrader lätt får D-vitaminbrist. Förutom det: så mycket vackrare det kommer att bli med alla våra nya träd!

ROLIGARE och MER MONTESSORI är det från och med nu – tack vare ett 40-tal frivilliga som denna söndag i september kom på vår skolgårdsfixardag.

Överst visas början av Universums tidslinje, som börjar med BIG BANG vid gymnastiksalen och slutar med vår tid – just precis framför Fritids.

Vid mellanstadiets entré finns nu ett stor-schackbräde för utomhusschack.
Pjäser är inhandlade, förstås!

Och när man kommer fram till mellanstadiets dörr finns nu en gradskiva som visar hur mycket dörren är öppen.

Alla king-rutor, landbandybanan, hagar och andra linjer är ifyllda och i sann Montessori-stil markerar hagarna ojämna och jämna tal.

Här är en lite större hage där varje skutt är värt 10. Vid 100 glittrar det lite extra!

Och vad har vi här bakom klätterställningarna? En labyrint som inte bara tränar balanssinnet, utan också  2:ans, 3:ans, 6:ans och 10:ans tabeller – ända fram till guldklimpen för det magiska talet 60!

Tack alla föräldrar och barn och vår rektor och biträdande rektor som hjälpte till – och håll utkik, för både elever, personal och föräldrar har ännu fler planer för skolgården!