Albatrossen flyger vidare

Äntligen är det beslutat och klart – efter cirka 20 år på Vasavägen lyfter Albatross Montessoriskola sina vingar för att slå sig ner på en ny boplats. Vi har kommit överens med Lidingö stad om att ta över Larsbergs skola från och med sommaren 2014. Flytten innebär att vi går ihop med Larsbergs Montessorispår och att vi har möjlighet att utöka verksamheten med årskurs 6. Vi ser samgåendet som ett sätt att stärka Montessori-pedagogikens ställning på Lidingö och att utöka samarbetet med öns åtta montessoriförskolor.
Beslutet fattades efter en demokratisk process med två omröstningar – en röst för varje Albatross-familj. Till vår stora glädje har gensvaret också från familjerna på Larsbergs Montessorispår varit mycket positivt.
Efter samgåendet kommer Albatross att bli en något större skola, vilket ger oss en starkare ekonomi. Ändå kommer skolan inte att bli större än att vi kan behålla den intimitet och småskalighet som är en så viktig del av Albatross-andan.
Som icke vinstdrivande skola kommer vi naturligtvis att fortsätta att se till att varje krona av skolpengen går till verksamheten. Under vårterminen 2014 planerar vi att lära känna våra nya vänner på Larsberg och att tänka ut hur vi ska göra det bästa möjliga av våra nya lokaler och vår nya skolgård.