Om skolan

Albatross Montessoriskola som startades 1992 är Lidingös äldsta friskola och öns enda montessoriskola. Skolan bedrivs som en ideell förening, vilket betyder att varje krona av skolpengen går till elevernas väl och utbildning.

Skolan är centralt placerad på Lidingö – i ett lite ”hemligt”, fritt, högt och ljust läge med avstånd till biltrafik. Huvudbyggnaden är ett enplanshus i vinkel med matsal och musiksal i souterräng, skapat just för barn i låg- och mellanstadieålder. Med cirka 200 elever i årskurserna F till 6 är Albatross en relativt liten skola med en varm gemenskap.

På skolan arbetar cirka 40 personer, varav 18 lärare, 4 resurser, 10 fritidspersonal, 2 kökspersonal, skolbibliotekarie, kurator, specialpedagog, skolsköterska och skolledning.

Då skolan är föräldradriven blir även föräldrar och vårdnadshavare viktiga i skolans utveckling. Skolans styrelse består av föräldrar som valts vid den årliga stämman. Men även om man inte sitter i skolans styrelse finns sätt att engagera sig genom att vara delaktig i olika arbetsgrupper på skolan och bidra vid skolans fixardagar då skolans miljö ses över och förädlas för att bli den bästa för våra elever. Som förälder kan man även engagera sig i skolans vänförening Albatross Vänner, som är en föräldraförening, med målet att sätta guldkant på alla elevers tillvaro.

Vid sidan av skolans verksamhet finns även en stiftelse som grundades av skolans före detta rektor Kerstin Eld. Det är en stiftelse som finansieras helt av privata donationer och som har som målsättning att stötta elever som behöver det där lilla extra.

Om skolan